Almeerse Ibolya Moor schrijft thriller over vloek in eigen familie

Geschreven door Redactie OnsAlmere

Di 24-11, 10:30

De Almeerse Ibolya Moór schreef het boek ‘De vloek van de Hongaarse familie Moór’, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.  

Op dertigjarige leeftijd krijgt de schrijfster met Nederlands-Hongaarse roots ernstige gezondheidsproblemen. Ze hoort over een eeuwenoude familievloek. Haar vader is ooit op vrij jonge leeftijd gestorven, geheel volgens de legende van de vloek. De nuchtere Ibolya gelooft niet in het bovennatuurlijke, maar ze heeft geen andere keus dan op onderzoek uit te gaan.  

De schrijfster heeft het op waarheid gebaseerde verhaal gegoten in de vorm van een thriller, zodat het ook mensen bereikt die nuchter en sceptisch zijn, net zoals zijzelf. In het boek verdwijnt de vader van de zesjarige Ibolya spoorloos. Na 25 jaar duikt hij weer op in haar leven. Hij vertelt dat er een vloek op de familie rust: een ongelukkig leven met een vroegtijdige dood. Omdat hij de vloek niet heeft kunnen opheffen, vraagt hij aan Ibolya dit op zich te nemen. De nuchtere Ibolya heeft een hekel aan mysteries. Maar als er akelige dingen gebeuren, kan ze niet anders dan zich in de spirituele wereld verdiepen, op zoek naar een oplossing. 

Het boek laat op een mooie manier zien dat er meer is tussen hemel en aarde. Het verhaal heeft een goed onderzochte en onderbouwde historische, religieuze én wetenschappelijke ondergrond. Aan de hand van de moderne wetenschap heeft Ibolya getracht om mystieke zaken te verklaren, in de vorm van een spannende thriller.   

Op 29 november verschijnt het boek op bijzondere wijze. Ibolya wordt eerst geïnterviewd door de Almeerse schrijfster Ilse Ruijters. Daarna springt ze op haar motor om haar boek te bezorgen bij mensen uit Almere e.o., die het boek in de voorverkoop hebben gekocht,
Bron: Ibolya Moor